Bezig met laden...

Nieuws Items

Patiëntenfederatie wil 'patiëntgeheim' voor medisch dossier

Patiënten worden steeds vaker de beheerders van hun eigen gegevens. Om het recht van patiënten om hun gegevens te beschermen wil Patiëntenfederatie Nederland 'patiëntgeheim' in het leven roepen. Directeur Dianda Veldman van de federatie overhandigt vandaag een oproep om te komen tot een wettelijk geregeld patiëntgeheim aan minister Bruno Bruins voor medische zorg. lees verder... https://www.skipr.nl/actueel/id37238-patientenfederatie-wil-%27patientgeheim%27-voor-medisch-dossier.html 

Digitaal gegevens uitwisselen

Minister Bruins gaat het wettelijk verplicht stellen dat zorginstellingen stapsgewijs op een eenduidige manier digitale gegevens met elkaar uitwisselen. Zo kunnen zorgverleners sneller over medische gegevens van patiënten beschikken en kunnen patiënten hun eigen gegevens veilig digitaal inzien en beheren.

https://zorgenz.nl/actueel/digitaal-gegevens-uitwisselen-wordt-versneld-en-verplicht/ 

Zorggroep ROHWN behaalt ISO 9001:2015 certificaat

Met trots kunnen wij melden dat wij weer ons ISO 9001:2015 certificaat hebben behaald!
Mocht u meer informatie willen hierover neem dan contact op met ons bureau.

Ben jij als inval POH beschikbaar in de periode van mei t/m september?

Ben jij als inval POH beschikbaar in de periode van mei t/m september? Dan komen wij graag in contact met je.
Voor een huisartsenpraktijk in Lisse zoeken wij voor 3 dagen per week (24 uur) een inval POH.
Meer weten over deze openstaande vacature? Neem dan contact op met ons bureau via info@rohwn.nl of 0252 -767099 

Praktijkondersteuner (POH)-S in Koudekerk aan den Rijn

Jij komt te werken in een jong en betrokken team in huisartsenpraktijk Koudekerk aan den Rijn. Je werkt als praktijkondersteuner voor de ketens DM, astma/COPD, CVRM en eventueel bij voldoende ervaring de keten Ouderenzorg. Je organiseert zelf (in samenwerking met de doktersassistentes) je spreekuren, doet huisbezoeken en werkt nauw samen met je collega's binnen de praktijk, en met de andere eerstelijnsdisciplines. Meer weten? https://www.indeedjobs.com/hap-koudekerk-aan-den-rijn/jobs/618df42a31ce6083f133 

Huisartsenpraktijk Vernhout zoekt een psycholoog/POH-GGZ

Nieuw jaar, nieuwe baan?
Zin om bij huisartsenpraktijk Vernhout als psycholoog/POH-GGZ aan de slag te gaan?
Heb je interesse? Voor meer informatie zie onderstaande vacature of neem contact op met de huisartsenpraktijk!

https://www.poh-ggz.nl/v…/poh-ggz-10-12-uur-per-week-leiden/

Nooit meer een bezettingsprobleem met de Caliber flexpool

Namens Caliber verzorgt Luba de opzet en het beheer van een flexpool met doktersassistenten en praktijkondersteuners. Voor deelnemende huisartsenpraktijken in de regio behoren bezettingsproblemen definitief tot het verleden. Bovendien wordt de continuïteit van de dienstverlening ook kwalitatief gegarandeerd! Doelstelling van de flexpool is niet alleen om gaten in de planning op te vullen; insteek is dat de best denkbare medewerker deze plek tijdelijk inneemt. Daarbij streven we naar het vinden van vervanging binnen de kortst mogelijke termijn.
Meer weten? neem een kijkje op  https://www.luba.nl/7700835/Flexpool-Caliber.html 

Huisartsenpraktijk Haaswijk zoekt een praktijkassistente

Huisartsenpraktijk Haaswijk is ter versterking van het team op zoek naar een enthousiaste en gediplomeerde Praktijkassistente M/V voor 2 à 3 dagen per week. https://care2care.nl/nl/vacature/praktijkassistente-mv 

POH GGZ gezocht regio Leiden

Huisartsen de Laat de Kanterstraat is een gezellige opleidingspraktijk in de professorenwijk in Leiden met o.a. 3 huisartsen.
Wij zoeken een POH-GGZ die de huidige POH-GGZ voor 10 uur komt versterken.
De uren kunnen in overleg flexibel ingedeeld worden en er is mogelijkheid tot uitbreiding. Het salaris is conform CAO huisartsen.

Een afgeronde opleiding tot POH-GGZ of achtergrond SPV’er/ klinische master psychologie is een vereiste.

Voor meer informatie is het mogelijk om per mail contact op te nemen met de praktijk

Motivatie en CV per mail t.a.v. dhr. Birnie. naar birnie.schuivens@gmail.com

LSP (Landelijk Schakel Punt)

Betere zorg door goede informatie
Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende arts, een andere apotheek of de huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat die zorgverlener uw actuele medische gegevens kan inzien. Zo krijgt hij een goed beeld van uw medische situatie en krijgt u de juiste zorg.

Altijd uw gegevens snel bij de hand
Zorgverleners maken daarom gebruik van een beveiligd netwerk om elektronisch medische gegevens te delen met andere zorgverleners: de zorginfrastructuur van het LSP. Veel zorgverleners gebruiken het LSP voor regionale gegevensuitwisseling, terwijl sommige zorgverleners het netwerk in meerdere regio’s gebruiken. Via het LSP kunnen zij de belangrijkste gegevens uit uw huisartsdossier opvragen én een overzicht van de medicijnen die u gebruikt. Zo hebben zij alle belangrijke informatie over uw gezondheid op elk moment snel bij de hand. Ook ‘s avonds, in het weekend en in spoedsituaties.

Alleen met uw toestemming - Heeft u het al geregeld?

Uw huisarts en apotheek mogen uw medische gegevens alleen delen met andere zorgverleners als u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven. En andere zorgverleners mogen de gegevens alleen inzien als dat nodig is voor uw behandeling. U regelt uw toestemming door een ingevuld en ondertekend toestemmingsformulier (PDF of Word) in te leveren bij uw huisarts en apotheek. U kunt uw toestemming ook online regelen via deze website.